Café Brein- Iedereen kent wel iemand met hersenletsel

Café Brein is een trefpunt voor mantelzorgers (partners, familieleden en vrienden) én getroffenen van Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH).
NAH kan bijvoorbeeld ontstaan na een beroerte, een ongeval, een hersentumor of na reanimatie.

Camiel Wijffels komt een lezing geven over het acceptatieproces van de onzichtbare gevolgen van hersenletsel, dat voor iedereen anders is. De één heeft er weinig moeite mee en leeft gewoon verder. Mét zijn nieuwe handicap. De ander blijft zijn leven lang worstelen om de verloren vermogens terug te krijgen. Meestal tegen beter weten in.

Camiel heeft in 1994 een herseninfarct gehad en komt vertellen over wat hem en zijn vrouw Monique is overkomen en hoe zij hiermee om zijn gegaan. Hierbij gaat hij vooral in op het acceptatieproces. Het duurde bij hem zeventien jaar totdat hij eindelijk tot acceptatie kwam. En dat pad ging niet over rozen.

Hij legt ook uit hoe, volgens de laatste stand der wetenschap, de hersenen werken. Hoe bepaalde vermogens tot stand komen, en welke hersengebieden hierbij betrokken zijn. En hoe het komt dat we na hersenletsel sommige dingen minder goed kunnen.

Heeft u zelf of een familielid een niet aangeboren hersenletsel (NAH) dan nodigen wij u van harte uit om aanwezig te zijn.

Café Brein is voor de regio Boxtel, St.Michielsgestel, St. Oedenrode en Schijndel.

Maandagavond 17 februari 2020 van 19.30 tot 21.30 (Café is open vanaf 19.00 uur)
Locatie: Zorghoeve ‘t Binnenveld, Boxtelseweg 5 te Schijndel
Een sfeervolle locatie die vanuit de hele regio gemakkelijk te bereiken is.

Aanmelden is niet nodig.

Voor meer informatie kunt u bellen naar:
Welzijn De Meierij, Monique Wolters 073-5441413
Contourde Twern Boxtel, Veerle Slosse 06- 222 32 862