Tegenlicht Meet Up Boxtel: Einde van Bezit

Vrij toegankelijk, aanmelden niet nodig.

VPRO Tegenlicht en de Praktijk van het Ideaal op de Kleine Aarde organiseren gezamenlijk de Tegenlicht Meet Ups in Boxtel!

LET OP: HET EINDHOVENS DAGBLAD HEEFT FOUTIEF GEMELD DAT THOMAS RAU TE GAST IS. DIT IS NIET HET GEVAL.

DE VPRO TEGENLICHT MEET UP BOXTEL: WAT?!
Sinds 2014 worden er overal in Nederland de inspirerende afleveringen van VPRO Tegenlicht bekeken en bediscussieerd  tijdens meet ups, met allerlei geïnteresseerde bezoekers, bijzondere experts, doeners en denkers. Join us bij de tweede Boxtelse editie!

EDITIE 2: EINDE VAN BEZIT
We zijn allemaal grootgebracht met de overtuiging dat je spullen als wasmachines, televisies, auto’s en cv-ketels zelf aanschaft. Je kiest voor een gewone betaalbare of een goede dure en afgezien van wat minimale garantie zit je vast aan een onvoorspelbaar ding: elk moment kan het apparaat kapot gaan.

Maar wat nu als je in plaats van een wasmachine, ‘schone kleren’ koopt? In plaats van een televisie, ‘entertainment’. In plaats een auto, ‘vervoer’ of in plaats van een ketel, ‘warmte’? Met het benodigde apparaat er gratis bij, dát blijft bezit van de dienstverlener. Wiens probleem is het dan als de ketel het begeeft? Deze wonderlijke omkering wordt de laatste tijd onderzocht en getest.

Dus droge kleren kopen in plaats van een droger? Licht, in plaats van lampen? En waarom betalen wij de stroom voor al die apparaten? Hoeveel elektriciteit zou een droger nog verbruiken als Miele  zelf de rekening van het verbruik zou moeten betalen?

Ontdek met ons tijdens deze Meet Up de ins & outs van dit weergaloze idee van architect Thomas Rau en hoe zijn visie inmiddels in de praktijk wordt gebracht. Laat je inspireren door mooie voorbeelden waarin de industrie als vanzelf meewerkt aan een betere wereld, het enige wat wij hoeven te doen is onze vraag te veranderen! We gaan er over in gesprek met diverse gasten en geïnteresseerden.

PROGRAMMA DONDERDAG 13 FEBRUARI
19.00 uur: Inloop
19.30 uur: Tegenlicht-aflevering “Einde van bezit” kijken! Aflevering al gezien? Loop tot 20.30 gerust binnen.
20.30 uur: Start gesprek, voorstellen gasten.
22.00 uur: napraten, drankjes.

LOCATIE
De Kleine Aarde, frisse start, dat ga je vinden! Het Klaverblad 13, Boxtel.