Training Herkennen en doorverwijzen laaggeletterdheid

Training Herkennen en Doorverwijzen Laaggeletterdheid

Voor de meeste mensen is het invullen van een formulier of het lezen van een routeplanner geen enkel probleem. Dit is echter niet voor iedereen het geval. Eén op de negen mensen in onze samenleving is laaggeletterd en heeft moeite met lezen en schrijven. Mensen hebben er mee leren leven en weten het vaak goed te verbergen. Dat maakt het opsporen en bestrijden van laaggeletterdheid lastig. Maak kennis met de problematiek.

In een informatieve bijeenkomst van 2 uur geeft Marjan Middelkoop, adviseur van Cubiss, een eerste kennismaking met het thema laaggeletterdheid. We gaan onder andere in op de omvang van het probleem, de risicogroepen en signalen die op laaggeletterdheid kunnen duiden. Ook bespreken we hoe je laaggeletterdheid bespreekbaar kunt maken en hoe je kunt doorverwijzen. Deze bijeenkomst is bedoeld voor diegenen die in hun werk contact hebben met laaggeletterden.

Wanneer en waar?
De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 18 februari van 15.00 uur tot 17.00 uur in de bibliotheek in Boxtel, Burgakker 4.

Interesse?
Heb je interesse in deze training? Meld je snel aan via silkedragstra@babeldenbosch.nl. Er zijn nog maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar