Anderhalve meter, zit daar nog rek in?

Afstand houden. De anderhalve meter samenleving dringt zich op, niets gaat meer zoals we gewend waren. Dat geeft ongemak, problemen. Maar reken erop dat we versteld zullen staan van alle briljante oplossingen en creatieve vondsten. Dan zal blijken dat er best nog rek zit in die anderhalve meter.

In Boxtel alleen al hebben zich de afgelopen week vijftig nieuwe vrijwilligers bij ons gemeld. Ze staan in de startblokken om te helpen hoe en waar dat maar kan. Allemaal zijn ze ervan doordrongen dat afstand bewaren noodzakelijk is. Maar dat kan ook van heel dichtbij!

Als jij ziek bent of niet naar buiten durft, brengen zij de boodschappen tot in de hal. Je pinpas hoef je niet mee te geven; speciaal voor dit doel brengen ze een mobiel pinapparaat mee. Hartstikke veilig dus. Andere vrijwilligers halen je medicijnen bij de apotheek, laten je hond uit of gaan met de kat naar de dierenarts.

Al die mensen moeten natuurlijk wel wéten wat ze kunnen doen. Maar dat is nog het makkelijkste:

Bel met al je coronahulp vragen maandag t/m vrijdag 9.00-17.00 uur: 0411 655899. Mailen kan ook: info@vrijwilligersboxtel.nl.