Vitaliteitsonderzoek vrijwilligerswerkorganisaties 2021

Eind vorig jaar hebben 70 organisaties deel genomen aan de vitaliteitsscan Boxtel. Dankzij de scan weten we welke trends en behoeften er zijn op het gebied van vrijwillige inzet. Maatschappelijke organisaties, verenigingen en stichtingen kunnen hierdoor beter en (vraag)gerichter ondersteund worden.

Wist je dat 68% van de organisaties uitsluitend met vrijwilligers werkt? Dat 35% een vrijwilligersbeleid heeft? Of dat betrokkenheid dé succesfactor is in het behouden van vrijwilligers?

Natuurlijk gaan we ook aan de slag met de resultaten. Zo worden er bijeenkomsten georganiseerd over bijv. het werven van vrijwilligers, wordt de website aangepast om je nog beter te informeren, worden organisaties met elkaar in contact gebracht en zullen er individuele afspraken met organisaties worden gemaakt om ondersteuning te kunnen bieden.

Meer weten? Heb je een vraag? Of heb je een idee om met de resultaten aan de slag te gaan? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij denken graag met je mee en alle input is welkom.